Pointe - csöves erősítők

Magyar fülekbe magyar high-end

Felsírt a baba!

2015. december 05. 17:37 - Szekeres Istvan (VINIL.HU)

20151203_135130.jpgMég márciusban írtunk először a készülő új belépőszintű Pointe erősítőről, Ultrahang címmel, majd májusban frissítettük a bejegyzést azzal, hogy a deszkamodell már működik, hátra van még a finomhangolás és a készülékház megtervezése. Optimistán az ősz elejére vártuk a kész termék megjelenését.

Azért az erősítőtervezés nem egészen olyan programozottan működik, mint a gyerekszületés: a babák a kiírt időben mindig megszületnek, az erősítők - nem mindig.

Hogy mi késleltette az Amplifica 2 születését, az hamarosan egy újabb - igencsak örömteli - blogbejegyzésben ki fog derülni (azóta persze ki is derült), a lényeg az, hogy december elején végre felsírt a baba. És méghozzá milyen szépen!

A képeken már az első példány látható tesztelés közben. Persze ezek a képek is olyanok, mint az újszülöttekről készült első fotók: valljuk be, többnyire csak a szülők (és a nagyszülők) látják szépnek a ráncos bőrű, sírásra álló szájú, kuglifejű kis vakarcsokat.

20151203_135201.jpgSzóval megeshet, ezek az első Amplifica 2 képek is csak nekünk tetszenek ennyire, Önök talán csak udvariasságból fogják lájkolni a Facebookon :-)

Természetesen a trafók nem maradnak fedél nélkül, és lesz egy rendes előlap is, azon lesznek rendes tekerentyűk is, meg feliratok is - de ez már tényleg a termékfejlesztés legutolsó lépcsője. A trafódoboz nélküli kép arra mindenképpen jó, hogy lássuk mennyire komoly trafókat készített nekünk Pávó Ferenc barátunk. Ő az, aki Vass-Andrási Gyuri bácsi Klóndóiba (és más erősítőibe is) tekeri a trafókat.

Látszik még a két tekerentyű között a távirányító infravevőjének a helye, illetve a lyukon bekukucskálva láthatjuk, hogy nincs nyomtatott áramkör, az alkatrészek lábtól-lábig vannak forrasztva.

20151203_135230.jpg

Az ECF80 előfok csövek NOS jugoszláv Ei-k lesznek, a végcsöveknél még nincs döntés. Tibor kifejezetten szereti a Shuguang-gyárban gyártott Sino csöveket, ezek vannak a képen. Szép a hangjuk, szemre is mutatósak, nem is drágák - de a vevőjelölteket elriaszthatja a Made in China felirat. A megbízhatóságukat pedig még most teszteljük. Az alternatíva a Tung-Sol lehet, pont mint az első szériás Amplifica esetén. A Tung-Sol a hangminőség-megbízhatóság-ár függvényben a legjobb kompromisszum, de megdrágítaná a készüléket, pedig nagyon szeretnénk az árat az előd szintjén (esetleg egy kicsit alatta) tartani.

20151203_135211.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pointe.blog.hu/api/trackback/id/tr478140888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása