Pointe - csöves erősítők

Magyar fülekbe magyar high-end

Jófogás!

2018. augusztus 28. 21:40 - Szekeres Istvan (VINIL.HU)

img_5474.JPG

Nem szoktunk önálló blogbejegyzést szentelni minden egyes használt Pointe készüléknek. Nem annyira ritka dolog egy használt Pointe erősítő, összességében több száz készüléket adtunk el 1993 óta. De ami most került elő, az egy különleges darab. Egy Pointe Delica.

A Delica rövid sorozatot élt meg, 2013-ban készült el az első darab, és 2016 legvégén adtuk el az utolsót. A piacot még meglepte egy "drága" Pointe készülék, a Delica előállítása pedig sokba került. Rettenetesen sokba. Kezdve a high-end kivitelű, gyerekfej-méretű trafóktól a Tungsol 6550-es csövekig, a fullos távirányíthatóságot biztosító intelligens vezérléstől az extra dögös kivitelű, gyöngyház-fekete fényezésű készülékházig, a különleges, audiofil minőségű alkatrészektől a trükkös merevítési rendszerig.

A Pointe Delica az az erősítő, amire minden audiofilnek szüksége van. Csöves viszonylatban tekintélyes a teljesítménye (2 x 40W), azaz gyakorlatilag bármilyen hangsugárzót képes meghajtani, minden funkciója távirányítható, és meglepően csinosan néz ki.

img_5476.JPG

Ami a hangját illeti, kellemes, sokáig hallgatható, meleg tónus jellemzi (a 6550-es csövek sajátossága), ugyanakkor a dinamikája, a mélyátvitele, ahogy kontroll alatt tartja a hangszórók membránját, a lendülete a high-end erősítőkre jellemző. Amolyan gyengéd óriás.

A hozzánk került példány az egyik utoljára eladott Delica. A tulajdonosa pár hónapig használta, aztán megváltozott az élete, kevesebbszer volt alkalma zenét hallgatni, a végén már hetekig be sem kapcsolta az erősítőt. A Delica külseje ennek megfelelően gyakorlatilag karcmentes volt, csak portalanítani kellett. A készüléket bemértük, átvizsgáltuk, beállítottuk - tökéletes állapotban van, a csövei is teljesen újszerűek.

Ezt a hibátlan, újszerű Pointe Delicát az eredeti 799.990 forintos ára helyett most 499.990 forintért lehet megvásárolni.

A készüléket a bemutatótermünkben meg lehet hallgatni, de otthoni teszt is megoldható, saját rendszerben.

Egyelőre máshol nem is hirdetjük, csak a blogunkon és a Facebook csoportunkban. Drukkolunk neki, hogy jó helyre kerüljön, az erősítőink valamelyik régi, elkötelezett hívéhez. Pointe készüléket természetesen előnyös feltételekkel számítunk be. 

Akit érdekel a készülék, írjon ránk az info@pointe.hu címen.

UPDATE (2018. 09. 03): a készülék remek helyre, szerető, gondos gazdához került. Sok jó lemezt, kellemes zenei órákat kívánunk neki!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pointe.blog.hu/api/trackback/id/tr9114206919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása