Pointe - csöves erősítők

Magyar fülekbe magyar high-end

Így írtok ti

2017. január 05. 02:29 - Szekeres Istvan (VINIL.HU)

A Xixamitsou ME1 készülék tesztje a magyar online hifi médiában

ujsagiro.jpgSzilveszterre szántuk ezt a botrányos bejegyzést. Beférkőztünk a komolyabb magyar nyelvű hifi médiumok számítógépes rendszerébe, mint a KGB Hillary Clintonéba, és kimentettük a most készülő írásokat. Érdekes egybeesés, hogy éppen mindannyian a Xixamitsou ME1 (ejtsd „Cicamicu mí -van”) tesztjével foglalkoznak - odateszi magát a forgalmazó, nyilván. Reméljük, ők sem bánják, ha - kivonatos formában - közzétesszük a még megjelenésre váró anyagokat.

 

 

 

Én és Xixa

Audio World blog

audioworld.blog.hu

Rendes, tisztességtudó készülék ez a Xixamitsou. De nem több. A jelfogó rögtön egy szebb napokat látott 10 pikofarád per szekundomos hővezérelt szenzor, ezt mondjuk illene rögvest lecserélni valami komolyabb 15-ösre, minimum kilences damping faktorral, de inkább tízessel. A Xixamitsou tervezői megfizethető megoldást akartak, ezért nem készítették az áramköri lapokat polilizíniumból. Persze, kompromisszum ez is. Bezzeg a saját LZ erősítőnkben mi csakis polilizíniumot használunk. Aki nem polilizíniumot használ, az nem tudhatja, milyen tartalék van még a technológiában! Mit is mondjak az LZ hangjáról? Hát, finoman szólva is tökéletes. A hatvanas években egyszer már majdnem tudtak ilyeneket gyártani, de persze nem, már akkor is kompromisszumot kötöttek. Nem vették figyelembe az egyenáramú táp disszipációs torzítását, ezért legfeljebb halvány másolatát tudták elkészíteni az akkor még nem is létező LZ erősítőnknek. A Xixamitsou is jó kis gép, persze a maga megfizethető, kompromisszumokkal teli módján. A polilizínium ügyében hívjatok nyugodtan, van még belőle egy pár raklapnyi.

Mélykilégzés

EAR blog

www.ear.hu

Itt ülök. Állhatnék is éppen, de leültem. Guggolok. Kis híján hasalok. Körülöttem a másodunokatestvérem lánya rollerezik. Így kell kidobozolnom ezt a készüléket. Nagy. Mit nagy – egyenesen hatalmas. Akkora, mint az állatkerti elefánt füle tízszeres kinagyításban. A tervező, Origami Ikebana szan, két szaké között egyszer azt mondta nekem a wolverhamptoni kislemez börzén: hacsiroku. Japánul ez azt jelenti: a cél szentesíti az eszközt. Vagy az eszköz szentesíti a célt, ha megnyomjuk az ít, ha-csí-roku. Kicsit a Xixamitsou is szentesíti a célt. Meg az eszközt is. Ha-csí-roku. Ott van, de nincs ott. Hozzáad egy leheletnyi ízt. Szagot. Hangokat. Az élet célját és értelmét. Kiderül, hogy van karaktere, meg az is, hogy azért simán hozza az erősítés meg a források közti difiket. Mit hallanánk a Xixamitsou nélkül? Hogyan szól egy tenyér, ha csattan? Csontos István sem tudná ezt másképp kérdezni, jobb kezében egy tepertőkrémes kenyérrel, némi vöröshagyma hanyagul rászórva. Ne felejtsétek, nemsokára Bányásznapi Bál lesz a Zsolt Audiónál, már odatettem a fényképezőm pótakksijait is a töltőre.

Meglepő és mulatságos

Hifi Piac

www.hifipiac.hu

A Xixamitsou új termékkel jelentkezett a piacon, az ME1 jelű készülékkel, ami a már kifutott ME 0W utóda. Külső: Az egyszerű fekete készülékházon a bal felső sarokban található a kör alakú bekapcsológomb (ha benyomjuk, a készülék bekapcsol, ha ilyenkor újra benyomjuk, akkor kikapcsol), a jobb oldalt a méretes, kör alakú tekerőgomb uralja, amit jobbra és balra is el lehet fordítani. A készülék hátoldalán található a négy, szabványos bemenet, és a két, szintén szabványos kimenet, illetve a hálózati kábel csatlakozója, ami szabványos. Meghallgatás: a Jazz at the Pawnshop hatos száma dinamikusan szólal meg, kellő basszussal. A magas hangok analógosan tiszták. Jó a térhatás, horizontálisan is megfelelő színpadot rajzol, kellő mélységérzettel. Ezután Kanalasné Síró Rozália népzenei korongja kerül a lemezjátszóra, az „Édes rózsám, kedves rózsám, hinnye, de szépen pitymallik.” Életünkben elő se vennénk ezt a lemezt, de a sznobok miatt muszáj. A dinamika kellő ezen a lemezen is, a basszus analógosan tiszta, és a magastartomány is jól szólal meg. A térhatás jó, kellő mélységérzettel. Összegzés: jól sikerült készülék az ME1, mint minden, amit tesztelünk.

 

Semmi hifis csinglingi

Audiolife

audiolife.blog.hu

Iszonyuan itt van ez a Xixamitsou készülék, itt a második emeleten, nálunk. Már minálunk, babám. Nem akartam írni rola, minek is akarnék, ezen a héten már négyszer akartam megszüntetni a blogot, pedig még csak szerda van. Majd a forumokon megirja valami jani, hogy az ő tarhonyás, zsizsikes fülének hogyan jött be a Xixamitsou. De hát, még egyszer, itt van, kelleti magát, mint egy távol-keleti szajha. Yo, Bitch. Megnézik az utcán, jól megnézik. „Nagyon szép”- szól az elsö, felszines ítélet. De mit ér ez, mit érez, ha nem tud szépen szolni? Inkább tud, persze. Nincs fölösleges sziporkázás, ilyen hifis csingilingi, realitás van. Nem is tudom hirtelen, melyik Audio Note készülék szólt emigyen. Leginkább az összes. Belököm a grönlandi subhop mester, Denad Jon Heedeg legfrissebb lemezét, aminek globális bemutatoját a Budapest Jazz Akadémián tartották, csak persze rajtam kivűl minden hifista baszott eljönni a távolmaradást választotta. Hideg, északi fények csőpőgnek a hangszorok alá, lehetne feltakarítani. Egy pingvin is mutatja magát, nicsak. Kénytelen leszek inkább egy pálmafásabb lemezt feltenni. Mocorog a jamaicai életérzés, Sun’n’Weed jövő csütörtökön megjelenő trip’n’step lemezéről, „Why Can’t My Doggie Do Doggy Style,” benne lesz a jövő heti Lemezajánlóban, hétágra sűt a napsűtés, medence party, mödanszié, dűbőrőg a sound system, sodorj egyet nekem is még egy jeges teát, please. Azt azért jó ha észrevesszük, a világban a drága készülékek manapság sokba kerülnek, a nem annyira drága készülékek meg nem annyira. A Xixamitsou félúton áll a két véglet között. Nem annyira drága, de azért drágább, mintha olcsóbb lenne.

 

Xixamitsou ME1 készülék

Hangzásvilág

www.hangzasvilag.hu

Megkapását eszközöltük az új Xixamitsou ME1 típusjelű készüléknek tesztelése végett. A kicsomagolás során nem észleltünk nehezítő tényállást. A kicsomagolást követően bekötöttük a fent említett készüléket a szerkesztőségi jóváhagyással bíró referencia lánc elemei közé. A meghallgatás végett bekészítettük a CD-lejátszó készülékbe a brit illetőségű "Dire Straits" („Tönk Széle”) együttes „Walk of Life" ("Az élet egy séta") című albumát. A zenészek az eredeti méretarányban sorakoznak fel. Nagyon szépen szól a gitár és a basszusgitár, illetve a dob és a szinti, valamint az ének, nem beszélve a vokálról. A gitárszóló olyan, mint egy gitárszóló, amit szólógitáros szólózik. A dobos dobol, nagy dobokon meg kisebbeken is, néha ráütve a cintányérokra, amik úgy szólalnak meg, ahogy egy cintányér szólal meg. Jól megkülönböztethetők az egyes felvételi helyszínek adta hangzástérbeli jellegzetességek is. A készülék kiválóan tolmácsolja a zenei történések sorozatát. Kétségtelenül megéri azt a pénzösszeget, amelyet a kereskedések számítanak fel érte.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pointe.blog.hu/api/trackback/id/tr4712098285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bluetok 2017.01.06. 20:28:59

Direkt van a Hangzásvilág tesztben az Audiolife mondata? "Nincs fölösleges sziporkázás, ilyen hifis csingilingi, realitás van. "

MikiMecky 2017.01.07. 17:55:44

Esetleg még lehetett volna a sztereomagazin.hu és az av-online.hu is.

AudiJo 2017.01.12. 10:52:24

Így írtok Ti? Egérirtást vállal özv. Nagybányainé, hozott szalonnával!:)))

Listen 2017.02.12. 19:15:15

@AudiJo: Az az Egyperces novellák és Örkény :-)

repulogepszerelo 2017.04.25. 13:26:52

Telitalálat!
A Hangzásvilágot nem ismertem, de kedvet csináltatok hozzá. ;)
süti beállítások módosítása