Pointe - csöves erősítők

Magyar fülekbe magyar high-end

Optikai tuning - Pointe Analogia Mk5

2014. június 13. 23:50 - Szekeres Istvan (VINIL.HU)

IMG_1396.JPG

Az ígéret szép szó, ha megtartják, úgy jó - nemrég beharangoztam, hogy hamarosan érkezik az Analogia phono-fokozat legfrissebb generációja, és tényleg, az első sorozat el is készült.

Különösebb csinnadrattát most nem rendezünk, hétmérföldes technológiai ugrásról nincs szó, az Mk5 gyakorlatilag egy csinosabb (sokkal csinosabb!) ruhába öltöztetett Mk4. Oké, néhány alkatrészt is kicseréltünk :-)

IMG_1406.JPGAz Mk5 megszületése egyértelműen a Pointe Sima 20-nak köszönhető, a külföldi piacokra kitalált kis high-end erősítőhöz kellett egy hangban, színben, designban, anyaghasználatban hozzáillő phono.

Az Mk5 készülékháza ugyanolyan anyagokból, ugyanolyan technológiával készül, mint a Sima 20-é, és persze ugyanott: Igor Gligorov belgrádi lemezjátszó-mágus műhelyében. A teljes készülékház alumínium, nemcsak az előlap - ez ugyan megdrágítja a készüléket, de a nem-mágnesezhető anyagú doboz jó hatással van a hangra. Az előlap szálcsiszolt alu, a feliratok 3D gravírozottak.

Változás az Mk4-hez képest, hogy a bekapcsológomb az előlapról hátra költözött: egy kis kényelmetlenség a használatban, cserében elegánsabb, letisztultabb megjelenés. A bekapcsolást jelző LED is a Sima 20-ról jön, melegfehér lámpácska, kifejezetten elegáns, de adott esetben cserélhető más színűre.

IMG_1499.jpgAmi a felépítést illeti, nincsenek nagy változások, hacsak az nem, hogy a jelútban több helyen feltűnnek a japán NIC kondenzátorok, amiket Tibor hosszas kísérletezés után választott ki.

A csőkészlet maradhatott a régi NOS Tesla -- E88CC csőben az egyik legszebb hangú, valaha gyártott cső. Ezek még valóban csehszlovák csövek, nem említhetők egy lapon a "JJ-Tesla" néven árult csövekkel.

A készülék ára sajnos valamivel magasabb lett, bruttó 229.990 forint (azaz kb 179.990 ft + áfa).

Az első készülékek már el is kerültek új tulajdonosaikhoz, a Pointe szokásához híven beszámítással, így aki olcsóbban keres csöves phono-fokozatot, az írjon ránk az info@pointe.hu címen, tudunk adni Mk3 és Mk4 erősítőt is jóárasítva.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pointe.blog.hu/api/trackback/id/tr446300309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása