Pointe - csöves erősítők

Magyar fülekbe magyar high-end

Egy újabb pozitív Pointe Sima 20 teszt

2014. május 20. 15:12 - Szekeres Istvan (VINIL.HU)

Pointe_Sima_20_main_2-600x250.jpgÚjabb pozitív teszt jelent meg a Pointe Sima 20 erősítőnkről, ezúttal a Hangzásvilág portál tesztelte.

Az erősítőről csupa szépet és jót írnak, a legnegatívabb, hogy aszongya a "szabvány rack méret jobban illene a forrás készülékekhez," de ennél fontosabb, hogy van pár igazán találó észrevétel.

Ezeket a szavakat például a szánkból vették ki: "A NOS Tungsram csövek hangjában sehol sincs torzítás, nincs semmi felrakódás, nagyon jó középsávval és artikulált énekhanggal, remek részletekkel."

A teszt igazi különlegessége, hogy már egy "új" logós készülék járt a szerkesztőségben. Pár hete elkészültek a végleges előlapok, amiken visszatérünk a régi logóhoz a régi Times New Roman betűtípussal kiírt névhez.

A magam részéről sajnálom, hogy nem írták le, a Kezelhetőség kategóriában miért vesztett pontokat az erősítő. A hőmérséklet-kijelzést is tudó, megvilágított kijelzőjű, tanítható távirányítónál vajon mi kell több egy egyszerű integrált erősítőhöz? A loudness? :-)

Alapvetően az a lényeg, hogy megértették a Sima 20-ast, leírták a kulcsszavakat, miszerint "a legszembetűnőbb a derűs, nyílt hangzása" és hogy "megmutatja az egy hangszer több hangszer viszonyát, és ezt fáradhatatlan dinamikával teszi, nincs is szükség nagy hangerőre."

Ez az állítás is tetszett, miszerint "meghazudtolja árkategóriájának képességeit."

Hát még az a két készülék, ami a régi logós előlappal készült, és amiket most el lehet vinni 349 ezer forintért....

3 komment
Címkék: teszt pointe sima 20

A bejegyzés trackback címe:

https://pointe.blog.hu/api/trackback/id/tr966184729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Listen 2014.05.20. 16:18:09

Rettenet! Teljesen értelmetlen a Hangzásvilág tesztje! A készülék leírását egy az egyben lekopizták a Pointe honlapjáról. Valaki magyarázza már el ezt: "Az összetett hangkép nem azt jelenti, hogy mindenből ugyanolyan jót csinál, egyáltalán nem „egykaptafás” unalmas hangzású." Vagy ezt: "Egészséges távolságban vagyunk a színpadtól, így mindent jól megfigyelhetünk – ez egy olyan jelenség, amiről azt hiszem, nemcsak én érzem így. Remélem, a leendő vásárlók megerősítenek majd ebben." Az erősítő a nyílt napon egyébként nagyon meggyőző volt, de ez az írás ciki. A szerzőjére nézve, nem az erősítőre.

Audiolife · http://audiolife.blog.hu 2014.05.21. 09:34:59

Hát ez tényleg elég gáz. Jól látom, hogy komplett mondatok kerültek át szinte szó szerint az én cikkemből?

Audiolife:
"Az EL 84-es csövekkel ugyanaz a helyzet, mint a többivel. Lehet belőlük sokféle hangzást kihozni. A kifejezetten meleg hangú cső a Sima 20-ban tiszta, egyenes, gyors, szikár. A NOS Tungsram csövek hangja ismerősen száraz, sehol semmi torzítás, semmi felrakódás, nagyon jó középsávval és artikulált énekhanggal, remek részletekkel. Ezekhez képest sajnos mindegyik hasonló kvalitású tranzisztoros megoldás színtelen és távolságtartó."

Hangzásvilág:
"Az EL 84-es csövekkel az a helyzet, hogy sokféle hangzást lehet belőlük kihozni. A kifejezetten meleg hangú csövek a Sima 20-ban tiszta, gyors hangzást nyújtanak. A NOS Tungsram csövek hangjában sehol sincs torzítás, nincs semmi felrakódás, nagyon jó középsávval és artikulált énekhanggal, remek részletekkel. Ezekhez képest sajnos mindegyik hasonló kvalitású tranzisztoros megoldás színtelen és távolságtartó."

Ezt azért talán nem kéne.

Csaba Orbán 2014.05.29. 09:22:36

@Listen: beleolvasgattam a Hangzásvilág tesztjeibe, szinte mindig ugyanazok a zagyva kifejezéseket használja(ják) a szerző(k), mintha a bullshit generátort alkalmaznák.
www.vancso.hu/bullshit/
Nem derül ki semmi az adott készülékről, és tulajdonképpen minden k...a jó mindig.
Mintha meg sem halgatná(k) őket.
süti beállítások módosítása