Pointe - csöves erősítők

Magyar fülekbe magyar high-end

Analóg audio nap a Barabás Villában

2018. november 09. 18:37 - Szekeres Istvan (VINIL.HU)

 

abar.jpg

Nyílt napot négy éve rendeztünk először, akkor mutattuk be a Pointe Sima 20 készüléket. Aztán két éve is tartottunk egyet, az akkor debütáló Pointe Platinum tiszteletére, és az is jól sikerült. Idén viszont hipertérugrásra készülünk: a november 17-i nyílt nap már nem csak a Pointe márkáról szól, hanem az egész analóg audio "birodalomról," ami szép fokozatosan kiépült mellette. (Helyszín: a Barabás Villa, a budai belvárosban.)

Éppen a Pointe sikere miatt a cégünk már nem csak Tibor készülékeit árulja, de Magyarországon mi vagyunk a hivatalos forgalmazói a Soulines és Edwards Audio lemezjátszóknak, a Jelco hangkaroknak, illetve márkakereskedői vagyunk a TMP Audio hibrid erősítőknek, az Audio-Technica és Goldring hangszedőknek, a Twins kábelrendszereknek, meg egy csomó lemezjátszós kiegészítőnek.

Ez a mostani nyílt nap is inkább az összképre fókuszál, kevésbé az egyes márkákra. Két rendszert mutatunk be, egy olcsóbbat és egy drágábbat. A kisebb rendszerben egy Edwards Audio TT2 lemezjátszó lesz a jelforrás, itt csak egy Pointe Spin Doctor lemezjátszó tápegység képviseli a Pointe márkát. A nagyobb rendszer természetesen a Pointe készülékeken alapul, az MC-hangszedőkett Pointe illesztőtrafóval használjuk. A phono fokozat itt természetesen a Pointe Record TS Signature,  az erősítő pedig a Pointe Platinum.

platinum2.jpg

Nagy újdonság nincs a Pointe háza táján, a kinézet változott meg minimálisan mindkét fő készüléknél, a phono fokozatok is szépséges alu előlapot kaptak, dehát erről már írtunk, illetve a Platinum készülékháza kapott finomabb bevonatot, és néhány plusz szellőzőnyílást. A Record és a Platinum annyira kiforrott és keresett készülékek lettek, hogy komolyabb változtatásnak nem látjuk értelmét.

Amire még felhívnám a figyelmet, azok a magyar Parabox Tempesta hangsugárzók. A márkát eddig egyedi hangsugárzóikról lehetett ismerni, de sikerült rávennünk Bakk Viktort, hogy készítsen nekünk sorozatban egy kifejezetten csöves erősítőkhöz való hangsugárzót. A tervezéshez adtunk is egy Pointe Platinumot Viktornak, így elmondható, hogy létezik a világban olyan erősítő-hangsugárzó páros, amik konkrétan egymáshoz lettek tervezve. A Tempesta állódoboz, meglehetősen különleges hangsugárzókkal. (Úgyis mindenki megkérdezi: az a kis redőnyös kocka egy "air motion transformer" magas.) Érzékenysége 92 dB. Árban a Pointe Platinum partnere.

aparabox.jpg

Ami viszont a régi marad a jó kis Púder-bulikból, az a közösségi DJ-k muzsikája. Ugyanis nem a saját tesztlemezeinket fogjuk pörgetni a lemezjátszókon, hogy garantáltan "jól szóljon," hanem vendégeket hívtunk, hogy hozzák el saját gyűjteményük kedvenc lemezeit. 

Izgalmas emberekre és így izgalmas zenékre, izgalmas bemutatókra kell készülni. A közösségi DJ-k között lesznek audio- és zenebloggerek, lemezbolt tulajdonosok, vezető országos rádió zenei szerkesztője, a rockmúzeum programigazgatója, neves gonzo újságíró és rádiós műsorvezető, irodalmár, olyan grafikus, akinek naponta látod a munkáit - csupa olyan lemezgyűjtők, akiket a munkám során ismertem meg, és lenyűgözött ízlésük és gyűjtőszenvedélyük. Csupán egy kérésem volt feléjük: olyan zenéket hozzanak, amiről szívesen és színesen tudnak beszélni, mielőtt feltennék a lemezjátszóra.

Az is már megszokott elem, hogy a készülékek konstruktőrei is kint lesznek. Itt a blogon mindenek előtt Sindrics Tibort említeném meg, a Pointe készülékek atyját, de rajta kívül ott lesz Igor Gligorov (Soulines Turntables), Kevin Edwards (Talk Electronics - Edwards Audio), Gál Tamás (TMP Audio), Cserkúti György (George Cserkuti Audio), Polgár Róbert (Perfekt Akusztika). Ők mindannyian égnek a vágytól, hogy az érdeklődőkkel elbeszélgessenek. (Igor és Kevin angolul beszélnek, Igor ezek mellett szerbül és oroszul is.)

Mint említettem, elbúcsúztunk a Púder bártól, mint helyszíntől, először is kinőttük, másodszor a legutóbbi alkalomkor túl zajosnak is bizonyult. Az eseményünket tehát átvittük Barabás Miklós festőművész egykori villájába, (1122 Bp, Városmajor u. 44.) amit nemrég igen gyönyörűen felújítottak. A Széll Kálmán (Moszkva) téri metróállomástól pár perc sétára található a villa, de a párhuzamos Maros utcában általában parkolni is könnyen lehet. (Szombaton nem kell fizetni a parkolásért.)

A villának saját büféje is van, ami természetesen nyitva lesz a bemutatónk ideje alatt. (Érdemes a croissant-specialitásaikat kipróbálni, azok nemzetközi croissant-versenyeken is díjakat szoktak nyerni.)

A tű reggel 10 órakor érinti az első befutót, az utolsó barázdák 18 órakor forognak le. 

Érdemes az esemény Facebook oldalán jelezni, ha érdeklődünk az esemény iránt, érdekes posztokat fogunk oda kitenni a megszólaló készülékekről és a rendezvény részleteiről.

Mindenkit szeretettel és izgalmas zenékkel várunk.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pointe.blog.hu/api/trackback/id/tr614361241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása