Pointe - csöves erősítők

Magyar fülekbe magyar high-end

Egy darab alumínium

2014. január 18. 15:47 - Szekeres Istvan (VINIL.HU)

IMG_0760.JPG

Igor és kollégái végre elkészültek a Sima 20 erősítő távirányítójával. Két alumínium féltéglácska lett kivájva, hogy helyet adjon az az elektronikának és az elemeknek, mad precíziósan összeillesztve, és alulról összecsavarozva. A csavarozás azt is jelenti, hogy az elemcseréhez csavarhúzóra lesz szükség, de hát valamit valamiért.

A kidolgozás természetesen szuper, ez talán látszik a makrós fotókon is, de hát nem is vártunk mást Soulines-éktól. Természetesen az anyag és a felületi kezelése ugyanaz, mint az új erősítőé, mint ahogy a logó is ugyanúgy lett belegravírozva.

IMG_0761_1.JPGA kockaforma ellenére meglehetősen kézre áll a kis alkalmatosság, és bizony  komoly súlya van - csak úgy sugárzik belőle a prémium termékek minőségérzete.

Ami a funkciókat illet, azokról nincs mit mondani: a két fém gomb alatt precíz és tartós mikrokapcsolók vannak, pontos, "pattanós" nyomásérzettel, és persze a hangerőt vezérlik. Gombnyomásra egy led villog (vagy nem villog, ha már lemerülőben az elem).

A jó hír az, hogy ez a távirányító külön is megvásárolható (egy Dózsa Györgyből visszajár majd egy Mátyás király esetleg még valami fémpénz), és működteti a régebbi Pointe erősítők hangerő potiját is (672 SE, Sixty, Delica). A rossz hír ellenben az, hogy nem lesz tartozék alapáron a Sima 20-hoz sem, külön kell majd megvenni hozzá.

könig.jpgA Sima 20 saját, alapáras távirányítója is rendben van egyébként. Persze az egy tömeggyártott, kínai darab, de azok között kifejezetten a jobb minőségűek közül. A leglényegesebb trükkje, hogy tanítható: a nagy, központi hangerőszabályozót még az átadás előtt felprogramozzuk, de az összes többi funkciót a boldog tulajdonos taníttathatja be. Összesen nyolc készülék irányítható vele, tehát még egy komolyabb audio-video láncban is marad hely mondjuk a klímának (merthogy akár azt is feltaníthatjuk).

Egyébként úgy esett a választás éppen erre a modellre, hogy én magam egy ilyet használok a tévém megsemmisült saját távirányítója helyett, és meglehetősen bevált. Kézre esik, megbízhatóan működik, egyszerű felprogramozni, nem zabálja az elemeket. Van egy kis kijelzője is, ami főleg a felprogramozáskor hasznos, de mutatja az időt és a szoba hőmérsékletét is, igazán remek találmány.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pointe.blog.hu/api/trackback/id/tr225769140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Listen 2014.01.18. 16:41:04

Most akkor mi a helyzet a logóval? Ez marad?

tollact 2014.01.18. 18:23:53

Szép lett ez is, bár én annyira minimalista vagyok , hogy nem használok távirányítót, csak amihez feltétlenül muszáj. Csöves erősítőhöz nekem elvből nem illik, de tudom hogy sokaknak szinte kizáró ok a hiánya.
süti beállítások módosítása