Pointe - csöves erősítők

Magyar fülekbe magyar high-end

Legyen zene!

2016. október 07. 23:47 - Szekeres Istvan (VINIL.HU)

A Púder Show programja

s02.jpgA vasárnapi Púder Show nagy dobása lehet, hogy többnyire nem a mi lemezeinket fogjátok hallgatni, hanem meghívott vendégekét.

Olyan embereket igyekeztünk megnyerni, akik a jobb fórumokon vagy Facebook csoportokban tűntek ki azzal, hogy sokféle zenékről írtak lelkesen és izgalmasan - vagy pláne saját blogjukon foglalkoznak rendszeresen zenével. A kevésbé lámpalázas zenegyűjtőkből összeállt egy erős csapat, a bemutatókra én magam is borzasztó kíváncsi vagyok. A vendég előadókat arra kértük, hogy a kedvenc lemezeiket hozzák, ne a legjobb hangúakat. Az eddigi egyeztetések alapján lesz a Púderben Iron Maiden és balettzene is, illetve a kettő között bármi, ami valamilyen szempontból érdekes. 

pp8_2.jpgAz egyik igazi különlegesség Bigdewil (wan-e fórumozó, aki ezt a newet nem ismeri?) magnós műsora lesz: gyakran megénekelt Nagra orsós magnóját hozza el néhány eredeti mesterszalaggal.

Egy érdekes lemez premiert is tartunk: a Djabe együttes (magyar világzene) sorozatban jelenteti meg lemezeit vinilen, a legújabb LP-jük ősbemutatója nálunk lesz. A zenekar vezetője, Égerházi Attila személyesen mutatja be a kiadványt, mesél a zene és a felvétel különlegességeiről. A Djabe lemezeket helyben meg is lehet vásárolni LP-n (2 x 180g dupla) és DVD-A formátumban is - úgy tudom, meglepően kedvező áron.

Visszatér Audiolife Attila is, akivel az előző Púder Show-n találtuk fel az egész műfajt, tudniillik, hogy nem magunknak kell egész nap zenélnünk, hanem nyugodtan a vendégeinkre bízhatjuk a feladatot. Sőt.

No tehát, erre érdemes készülni:

12:00 - kapunyitás

12:30 - 13:00: Polgárdi Tamás (FaceTheMusic lemezbolt) (a bemutatott lemezek meg is vásárolhatóak)

13:00 - 13:30: P. Péter, alias "Dixie Chicken" (AVX fórumok)

13:30 - 14:00: B. Tibor, alias "Bigdewil" - Nagra orsós magnó, analóg mesterszalagok

14:00 - 14:30: Perczel Tamás (Facebook - Hanglemez gyűjtők)

14:30 - 15:00: Concerto (LP Corner) lemezbolt (a bemutatott lemezek meg is vásárolhatóak)

15:00 - 16:00: Audiolife Attila (Audiolife blog)

16:30 - 17:00: Égerházi Attila - Djabe LP-bemutató (a bemutatott lemezek meg is vásárolhatóak)

18:00 - kapuzárás

A foghíjakban a saját zenéink szólnak, és ekkor lesznek a kb 10 perces "termékismertetők" is, egyenesen a konstruktőrök által prezentálva. Igor Gligorov elmeséli a saját lemezjátszóit, Sindrics Tibor pedig az új Pointe erősítőket.

s01.jpgMint már írtuk, két lemezbolt is kitelepül, jelenleg mindketten webshopként üzemelnek, ezért különleges alkalom lehet a lemezeik között turkálni. Az LP Corner (illetve, ahogy sokan ismerik őket a régi boltjukról a Dob utcában, a Concerto) használt komolyzenei- és jazz LP-ket hoz, a FaceTheMusic pedig főleg új kiadványokat.

Miközben lent a pinceszínházban a Soulines/Pointe csúcs rendszere szól (Soulines Kubrick lemezjátszó, Jelco SA-750D hangkar, Audio-Technica AT33 PTG/II hangszedő, Pointe MC-trafó, Pointe Record ST Signature csöves phono erősítő, Pointe Platinum integrált csöves erősítő, Triangle Genése Quartet hangsugárzó, Pointe hálózati kábelek és leválasztó trafók, Audio Note ezüst hangkábelek), addig fent közelről is meg lehet nézegetni a lenti készülékeket, illetve a Soulines és a Pointe választékát. Itt lehet elkapni a konstruktőröket is egy-egy szóra, akik pont azért lesznek itt, hogy elkapják őket egy-egy szóra. (Igor a szerben kívül oroszul és angolul beszél.)

Elhozzuk az Audio-Technica olcsóbb lemezjátszóit és hangszedőit is. A raktáron lévő AT-kre ráadásul kitaláltunk kedvezményes árakat is - aki mostanában venne hangszedőt, az ne felejtse otthon a malacperselyt.

s05.jpgEgy sarokban Pointe elosztókat, hálózati kábeleket, illetve mindenféle lemezjátszáshoz szükséges izét árulunk, karbonkefétől az Audio-Technica tűtisztító löttyig, könnyen kezelhető digitális tűmérlegtől a Clearaudio új, pofonegyszerű lemezleszorítójáig. Az egyik kedvenc termék a Soulines lemezborító display állványa lehet.

Aki idáig eljutott az olvasásban, az megérdemli, hogy meghívjuk egy kávéra/üdítőre. A hangszedőknél Enikő ad ajándék kávé- és üdítő kuponokat azoknak, akik megadják az email címüket. Itt kérjük, hogy aki esetleg úgy dönt, hogy a Púderban ebédel (ami mindenképpen helyes döntés), az fizetés előtt szintén egyeztessen Enikővel: olcsóbb ugyan sajnos nem lesz neki a számla, de az éttermi fogyasztás a terembérletünk összegét csökkenti,ami azért jó, mert így jövőre is nagyobb eséllyel lesz Púder Show.

Egyébként szerencsés egybeesés, hogy éppen a Púder Show napján két lemezbörze is lesz a közelben. A Bálnában reggel 10-től délután 4-ig, a Müsziben pedig délután 3 és 6 között, mind a két helyszín a közelben van, és gyalog/tömegközlekedéssel 10-15 perc alatt megközelíthető.

Mindenkit sok szeretettel és nagy izgalommal várunk. Jó lesz! :-)

(Pointe, Soulines és Audio-Technica bemutató a Púder Bárszínházban, Budapest, IX. Ráday u. 8, 2016. október 9., 12:00 - 18:00)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pointe.blog.hu/api/trackback/id/tr2111779625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása