Pointe - csöves erősítők

Magyar fülekbe magyar high-end

Újra "Púder Show"

2016. szeptember 28. 23:03 - Szekeres Istvan (VINIL.HU)

Pointe Analóg Nyílt Nap - 2016. október 9.

puder004.JPGMintha tegnap lett volna, pedig igazából már két és fél éve volt:  a Pointe első nyílt napja sikeres volt, legalábbis mi remekül éreztük magunkat, és úgy tűnt, ezzel mások is így vannak.

Október 9-én újra nyílt nap, ugyanott, ahol két és fél éve, a Púder Bárszínházban (Budapest IX. Ráday utca 8).

puder001.jpgA Púder fantasztikus hely, nemcsak a színházterem kiváló akusztikája miatt, de az elképesztő belsőépítészeti cunami (by Babos Zsili Bertalan), az egészen kiváló (mégis megfizethető) konyha és a megértő, barátságos személyzet miatt is.  

A kapukat délben nyitjuk, és este 6-ig van lehetőségünk zenélni. A részvétel ingyenes.

A Nyílt nap apropója az új Pointe integrált erősítő, a Pointe Platinum hivatalos debütálása – eddig még nem sokan láthatták-hallhatták azt a készüléket (pláne a szép új készülékházban), ami a Pointe új termékskálájának alapja lesz az elkövetkező években. Itt lesz az új phono előfok-család is. Páran már ismerik a Pointe Record MM/MC phonót, azóta megjött az MC-előfok nélküli változat is, illetve a Pointe Record ST Signature, azaz Sindrics Tibor (ST) eddigi legjobb phono-elektronikája.  

Az elmúlt két és fél évben előre léptünk: már nemcsak a saját erősítőinket áruljuk, de a Soulines lemezjátszókat is (ők 2014-ben csak vendégként voltak jelen), illetve az Audio-Technika hangszedőknek is márkakereskedői lettünk. Az október 9-i rendezvényen ez a három márka állít ki. A színházteremben egy Soulines Kubrick + Pointe Record ST Signature + Pointe Platinum lánc szólal meg, a hangkar a „nagy” Jelco, a hangszedő az Audio-Technica egyik legjobb MC-je, az AT-33/PTGII jelű lesz. Tartalékban ott lesz egy Soulines Satie az AT 150Sa MM-hangszedővel. A hangsugárzók, mint 2014-ben is, a Triangle Genése Quartet-ek, a kábelezés (a Pointe tápkábeleken kívül) vintage Audio Note ezüst.

puder003.jpgAmíg a lenti színházteremben szól a zene, a fenti előtérben ezeket a készülékeket lehet közelről megnézni, megtapogatni, illetve jön két lemezbolt is, a FaceTheMusic új lemezeket hoz, az LP Corner (ex-Concerto) használtakat. Lehet majd kapni lemezjátszós biszbaszokat is, a karbonkefétől a tisztító kenceficéken keresztül a digitális tűmérlegig, vízszintezőig, lemezleszorító alkalmasságokig – és persze AT-hangszedőket is, egy kis kedvezménnyel.

Ami a zenei kínálatot illeti, várhatóan érdekesebb lesz, mint egy sima high-end show-n.  Nem mi pörgetjük a lemezeket, hanem olyan alkalmi DJ-k, akiket az online-közösségekből ismerünk: hifi bloggerek, hiperaktív fórumozók, a viniles Facebook-csoportok arcai  - olyanok, akiktől azt várjuk, hogy érdekes zenéket mutassanak a saját gyűjteményükből, ne pedig a hifi-kiállítások unalomig ismert, zeneileg suta demólemezeit. Többekkel tárgyalunk, még nem végleges a lista, de talán lesz egy-két kellemes meglepetés  – olyanok, akiket mindenki ismer a netről, és most élőben is találkozhat velük, hogy megtudja, mik a kedvenc lemezeik, és főleg hogy miért pont ezek.

Ami a hivatalos képviselőket illeti, Igor Gligorov (Soulines) biztosan eljön Belgrádból, Sindrics Tibor (Pointe) nem biztos, hogy eljön Szabadkáról (de reménykedünk, hogy igen), és az Audio-Technicát is hivatásos AT-szakemberek fogják képviselni. A nyílt napnak éppen az a lényege, hogy ezeket az embereket szabadon lehet nyaggatni mindenfélével.

Érdemes bejelentkezni az esemény hivatalos Facebook-oldalán: időről időre ott, a kommentek között frissítjük az információkat, osztunk meg érdekes részleteket.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pointe.blog.hu/api/trackback/id/tr1511750791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása