Pointe - csöves erősítők

Magyar fülekbe magyar high-end

Lemezz!

2015. augusztus 16. 23:09 - Szekeres Istvan (VINIL.HU)

Soulines lemezjátszók a Pointe kínálatában

soulines_turntable.jpg

Minden irányból nagy volt a nyomás. Igor is szerette volna, ha van magyar forgalmazó. EAR is érdeklődött, mi lesz velük, mert az írása után kapott jó pár üzenetet. A nyílt nap után engem is kérdezgettek, meg lehet-e venni őket Magyarországon.

Így aztán, ha nehezen is, de beadtuk a derekunkat: aki Soulines lemezjátszókra verné el fáradságos munkával megkeresett forintjait, az mostantól a Pointe-nál megteheti.

Már fenn is van a Soulines lemezjátszók oldala (árakkal) a Pointe magyar nyelvű weblapján.

Acf020199-519a0324d245b_1.jpg Soulines és a Pointe kapcsolata - ahogy az a blog olvasóinak nyilván nem újdonság - nem tegnap kezdődött. A belgrádi Igor Gligorov cége még TT Recycled korában vette fel a kapcsolatot Tiborral, a belgrádi high-end kiállításokon már közösen állítottak ki. Tökéletes volt a szinergia: Igor hozta a lemezjátszót, a Pointe a phono fokozatot és az erősítőt, az újvidéki hangsugárzó specialista Finel pedig a hangsugárzót.

Az együttműködés következő lépése az volt, amikor Igor is részt vett a Pointe erősítők készülékházának legyártásában. A Pointe Sima 20 integrált erősítő és a Pointe Analogia Mk5 phono előrerősítő készülékháza is Igor keze munkájával készül, csakúgy, mint az új generációs Pointe erősítők alumíniumházas távirányítója.

Eközben Tibor tervezett egy egyszerű, a Pointe Analogiánál mindenképp olcsóbb, de MM és MC hangszedőket is fogadó phono fokozatot, ami hamarosan Soulines néven kerül a piacokra (hozzánk persze Pointe logóval), illetve dolgozik egy titkos tápegységen, ami a Soulines lemezjátszók egyszerű kis "telefontöltő" tápegységét váltja ki.

A tavalyi nyílt napon itt volt Igor is személyesen a Kubrick lemezjátszó társaságában, és szorgalmasan végigdemózta az egész napot. Azt kevesen tudják, hogy előtte körbejártuk az analóg vonalat is tartó magyar high-end kereskedőket, és megpróbáltunk importőrt találni a lemezjátszóknak- bár mindenkinek tetszett a Kubrick, végül nem jött össze az ügylet.

Hát, így maradt a Pointe-ra a Soulines márka sorsa Magyarországon.

k6b.jpgAz mindenképpen öröm, hogy a Pointe bemutatótermében mostantól már végre nívós analóg forrás is rendelkezésre áll a demókhoz - az analóg vonal hiánya eddig bizony súlyos hiányosság volt, már csak a kiváló Pointe phono erősítők miatt is, amiket eddig szégyenszemre (fülre?) nem tudtunk a bemutatóteremben demózni. Tisztára elvörösödtem, amikor a honlapon leírtam, hogy bocsi, de analógot nem tudunk mutatni. Szerencsére immár átszerkeszthettem a készülékvásárlásról szóló oldalt

Amúgy elég sok gondot vettünk a vállunkra: nagyon nem egyszerű a lemezjátszó-forgalmazó élete: a Soulines készülékek ugye hangkar és hangszedő nélkül érkeznek Magyarországra, itthon kellene ezeket melléjük tenni. A jelentősebb világmárkáknak megvannak a magyar forgalmazóik, mi sem egyszerűbb, mint velük megállapodni viszonteladóként. Legalábbis így gondolhatná az egyszeri lemezbarát. Na, ezt felejtsük el: az elmúlt néhány hét tanulsága, hogy bár árlistája sokaknak van, megvehető áruja, raktárkészlete már annál kevesebbeknek.

s8b.jpgMondjuk nekem se lehet nagy a szám: bár demó készülék már van a Kubrick-ból, és nemsokára lesz egy a Satie-ból is, ha valaki ma Soulines lemezjátszót rendel, akkor bizony néhány hetet várnia kell, amíg megérkezik a készülék. Egyrészt a gyártói kapacitás is véges, a Soulines-nak pedig a remek tesztek miatt immár világszerte komoly viszonteladói bázisa van (Oroszországtól Szingapúron át Ausztráliáig és Kanadáig, meg persze Nyugat-Európában), másrészt a készülékeket Szerbiából kell behozni, és Szerbia nem EU tagország, ami - finoman fogalmazva - nem egyszerűsíti le az életünket.

Hangszedőből most 7.400 forinttól (Audio-Technica AT91) nagyjából 1 millióig (ZYX Premium Omega) van választékunk.

k7b.jpgHangkarból sem állunk már rosszul. Igor elsősorban a Jelco-kat kedveli, és sikerült is megállapodnunk a magyarországi forgalmazásról - a nyugat-európai áraknál érezhetően olcsóbban. Korábban terveztük, hogy a Rega-karokat is felvesszük a kínálatba, de igazából a Jelco-k alig drágábbak, az ár/minőség mutatójuk így lényegesen kedvezőbb.

Szintén bevonnánk az együtt értékesítésbe a Pointe Analogia Mk5 phono fokozatot, illetve lehetőség szerint a Pointe Sima 20 erősítőt - természetesen tudván tudva, hogy aki ezekben a viszonylag magasabb árkategóriákban keres lemezjátszót, annak már feltehetően van egy jól hallgatható rendszere....

A Soulines lemezjátszók már most meghallgathatók a Pointe bemutatóteremben, illetve a Pointe régi szokásához híven akár házi demókon is. Ráadásul egyelőre meglepően alacsony bevezető árakat kínálunk. A hivatalos árlista a Pointe lemezjátszós weboldalán olvasható, az első időkben érvényes bevezető árakat viszont csak külön érdeklődésre küldjük el emailben: tessék megkeresni minket az info@pointe.hu email címen.

A lemezjátszók hamarosan a nyílt napunkon is feltűnnek: a Pointe Amplifica 2 tervezett budapesti bemutatóján feltehetően a Satie és a Kubrick is zenélni fognak.

Kérdésekre, felvetésekre addig is van lehetőség, akár telefonon, emailben, vagy itt a blogbejegyzés alatt, illetve az AVX-es Soulines fórumban.

analogiamk5-001-1024x636.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pointe.blog.hu/api/trackback/id/tr157710860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása