Pointe - csöves erősítők

Magyar fülekbe magyar high-end

Toljuk az analógot

2017. február 12. 21:25 - Szekeres Istvan (VINIL.HU)

Új Goldring és Audio-Technica hangszedők, hangszedő-teszt program, Soulines és AT újdonságok

hangsz.jpgAki csöves erősítőt hallgat, az előbb-utóbb visszatér az analóg műsorforrásokhoz is - ha egyáltalán valaha is eltávolodott tőlük. A Pointe csöves erősítők mellett a legtermészetesebb, leginkább magától értetődő dolog az analóg vonallal foglalkozni. Az utóbbi hetekben éppen itt léptünk előre.

gr.jpgA legnagyobb hír, hogy február 1. óta mi vagyunk az egyetlen olyan cég Magyarországon, akik az egyik legjobb nevű brit hangszedő-specialista cég, a Goldring termékeit áruljuk. A Goldring nincs jelen az olcsó kategóriában (ott az Audio-Technica AT95E eleve verhetetlen), de 40 ezer forint alatt már kétféle hangszedőt kínálnak, mind a kettő legalább olyan hosszú és sikeres múltra tekint vissza, mint az említett AT95E - ugye ismerős a Goldring Elan és a Goldring Elektra neve?

A Goldring hangszedők a nagyon is elérhető 100-150 ezres árkategóriában a legerősebbek, ide tartozik például a legendás 1042-es típusuk, amin sok más specialista cég hangszedői is alapulnak, például a Roksan Corus Black és Silver típusok. Az MC-hangszedők között az Eroica-sorozat az elérhető árú hangszedők egyik legjobb vétele. A csúcskategóriában a 300 ezres most akcióban 250 ezres Goldring Legacy jelenti az elérhető legjobb hangot (lásd a képen).

A Goldring hangszedőkre eleve meglepően kedvezményes árakat kínálunk (az európai listaáraknál 20-30 százalékkal alacsonyabbakat), de a bevezetés időszakában ezekből is jelentős kedvezményeket adunk. Ide kattintva láthatóak az aktuális Goldring áraink.

A Goldring mellett régi partnerünk, a japán Audio-Technica is sok munkát ad nekünk - szerencsére. Bár e sorok írásakor még nincsenek meg az új, 2017-es MM modellek árai, érdemes időnként visszanézni az árlistára, mert napokon belül meglesznek ezek a modellek is. Amit tudni kell: a negyven éves AT95E marad, felette azonban minden MM hangszedő lecserélődik. Alapvetően két motor és többféle tűprofil kombinációja lesz elérhető: az új tűk kompatibilisek egymással, és mindkét motorra felszerelhetőek. Így egyrészt sokféle komplett hangszedő választható az igények és a pénztárcák függvényében, másrészt a fejlesztés egyszerűen és költséghatékonyan megoldható.

Most, hogy belevágtunk a Goldringok forgalmazásába, illetve az AT is egyszerre rengeteg új hangszedőt zúdít ránk, kitaláltunk egy új modellt arra, hogy mindenki a neki legjobban tetsző hangszedőt választhassa, a hangszedőteszt programot. Egyelőre öt Goldring és két AT hangszedő szerepel a flottánkban, de az új AT-család érkeztével még legalább négy AT-hangszedő bekerül a kipróbálható hangszedők közé.

Alapvetően a bemutatótermünkben lehet meghallgatni a hangszedőket, de letét ellenében el is lehet vinni őket haza, hogy a saját rendszerünkben hallgathassuk meg őket. Ha a próba során beleszeretünk valamelyik hangszedőbe - a próba ingyenes volt. Ha viszont nem találtuk meg életünk (és hanglemezeink) párját, akkor ez a tapasztalat némi költséggel jár - de mindez aprópénz ahhoz képest, mintha megvennénk egy hangszedőt, és csak utána derülne ki, hogy nem igazán tetszik a hangja. Ha a hangszedőteszt-program sikeres, egyre több AT és Goldring hangszedőt fogunk bevonni a programba.

Apróság, de lényeges lehet, hogy a nálunk vásárolt hangszedőket ingyenesen szereljük és állítjuk be. A mozgótekercses hangszedőkhöz ajánljuk a Pointe MC Transformer illesztőtrafókat: ezeket Tibor a kiválasztott hangszedőhöz készíti egyedileg. Az árak 99.990 forinttól indulnak - és a tipikus Goldring és AT-hangszedők esetében ezen a szinten meg is állnak).

lp3.jpgAmi a lemezjátszókat illeti, minden fronton van újdonság. A belépő szintű lemezjátszók között a nagy sikerű AT-LP5 kistesója, az új AT-LP3 érdemel szót: várhatóan bőven 100 ezer forint alatt marad az AT igazi kezdő lemezjátszója: komoly kinézet, szíjhajtás, az AT91 hangszedő módosított változata, integrált phono-fokozat és USB-kimenet.

Ha már szóba került az AT-LP5, momentán van rá egy akciónk, 30 ezer forint kedvezménnyel lehet megvenni, ráadásul a hangszedőjét is jelentős kedvezmények mellett lehet fejleszteni. Ha például az egyik utolsó raktári AT120Eb hangszedőt választjuk hozzá, a saját hangszedő beszámítása után az AT-LP5 még mindig megáll 150 ezer forint alatt.

dost.jpg

 

A felsőházban a Soulines lemezjátszói közül a Dostoyevsky DCX modell új kiadása érdemel említést: szebb lett, mint valaha, miközben az ára (és a hangja) nem változott.

Hogy a végén a saját termékeinkről is essen szó: az analóg vonal bástyáját továbbra is a Pointe Record phono-fokozat jelenti, aminek hamarosan megjelenik az alu előlapos, belülről alaposan átdolgozott ST Signature változata is - igazából már csak az előlapra várunk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pointe.blog.hu/api/trackback/id/tr212252180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása