Pointe - csöves erősítők

Magyar fülekbe magyar high-end

Dinoszauruszt találtunk. Még él!

2016. január 28. 21:13 - Szekeres Istvan (VINIL.HU)

sind003.jpg

Bár a Pointe márka története is már 23 évre nyúlik vissza, ez nem jelenti azt, hogy Sindrics Tibor 1993-ban építette volna az első csöves erősítőjét. Tibor akkoriban már bő másfél évtizede konstruált készülékeket. A Pointe márkanév megszületése előtt egyfajta kihelyezett vajdasági Dénes Péterként tevékenykedett: adott költségvetésre és adott igényekhez épített egyedi csöves erősítőket.

A napokban került elő egy ősi Sindrics-erősítő egy szerb hirdetési oldalon. A leírás szerint egy Ei KT90-eseken alapuló végfokról van szó, amit a tulajdonos most 575 euróért, azaz kb 180 ezer forintért szeretne értékesíteni.

A készülék A-osztályú (emiatt a "mindössze" 2 x 30 W kimenő teljesítmény), dual-mono felépítésű, végfokként nincs bemenet-választója sem, ellenben van rajta hangerő szabályozó. Nagyszintű bemenetről feltételezhetően simán működik komplett erősítőként is.

sind002.jpg

A KT90-es végcsövek mindenesetre már akkor is a legjobbak közé tartoztak. Krómozott díszcsavarok ide vagy oda, trafóház nélkül ma nehezen lenne értékesíthető egy erősítő, de így legalább látszik, hogy a trafók is komolyak. Az avatott szemeknek biztosan feltűnnek a legendás nyugatnémet ROE Gold elkók is a csövek között.

A készülékház külső borítása fából készült, mint kezdetben Tibor összes erősítőjéé - kis sorozatban megérte ezzel bíbelődni. A képek alapján az egész erősítőből süt az átgondoltság, a megtervezettség - ezek a mai Pointe erősítők ismertető jegyei is.

A hangot sajnos nem ismerjük, de az eladó dicséri - és a csőkészlet, a trafók, meg persze Tibor keze munkája alapján ebben nem is kételkedünk. A garantáltan több, mint 20 éve épített erősítő az eladó szerint zajtalan, nem brummos, illetve mentes mindenféle más "anomáliától" is. Ezen nincs mit csodálkozni: a szintén nem mai gyerek első generációs Simák (1993) is hibátlanul működnek.

A képekhez úgy jutottunk hozzá, hogy privát üzenetben megkerestük a hirdető nagykikindai Slavko Stepancev-et, és elkértük a képek eredeti, nagy felbontású másolatát. Ezúton is köszönjük.

sind001.jpg

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pointe.blog.hu/api/trackback/id/tr838326988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása