Pointe - csöves erősítők

Magyar fülekbe magyar high-end

Positive vibes

2014. március 02. 12:47 - Szekeres Istvan (VINIL.HU)

IMG_0932.JPG

 

Ül az ember otthon, egy halom kicsomagolatlan hifi készülékdoboz között, és mégis vigyorog, ha az elmúlt -- iszonyú mozgalmas -- napra gondol vissza. Minden, de minden jól sült el a Pointe első nyílt napján. A legnegatívabb esemény asszem az volt, hogy az egyik összekötő kábel még a kezdés előtt megadta magát - Iker Attila gyorsan átforrasztotta, és kész, ezzel az összes viharfelhő elvonult.

Kezdjük a legfontosabbal, a közönséggel. Hát jók voltatok, na :-) Avagy a mennyiség minőséggel párosult.

IMG_0938.JPGAnnyian jöttetek el, amennyire a legbizakodóbb hangulatban sem igazán számítottunk. A meghirdetett kezdéskor már rögtön hárman álltak sorba, és hamarosan megtelt a terem, a rettentő optimistán kialakított bő tucatnyi ülőhely nagy része folyamatosan foglalt volt. Mindeközben a fenti fogadóhelyiségben és a környékén is zajlott az élet, Concerto Judit sok LP-t, Pointe Enikő sok CD-t adott el, a spontán kialakuló beszélgető körök pedig időnként a pincérek munkáját akadályozták, annyira elállták az asztalok felé vezető útvonalat.

Azt hiszem, hogy sikerült bebizonyítani: a hifi bemutatókra járók igenis nyitottak a zenére, nemcsak Diana Krall és Patricia Barber művésznők repertoárjára kiváncsiak, és a komolyzenét sem feltétlenül csak az 1812 nyitány ágyúlövései jelentik a számukra. Bizony, sem a negyven perces Andramédia blokk alatt (amikor kizárólag komolyzene szólt), sem az ennél is hosszabb Audiolife vendégszereplés alatt (amikor a világ izgalmasabb lemezkiadóinak az elmúlt hónapokban megjelent zenéi szóltak) nem lett kisebb a nézőszám (sőt), és a leghosszabb Grencsó István szaxofon-szóló alatt sem súgta oda senki Audiolife Attilának, hogy esetleg most már feltehetné a Chesky demólemezről azt a 2-es tracket, amin az a sok ütőhangszer van.

IMG_6473.jpgEnnek oka lehetett akár a jó hang is: ha életszerű a reprodukció, az ember könnyebben és szívesebben fogadja be a "nehéz" zenéket is. Ehhez Soulines Igor egy zseniális lemezjátszót, Pointe Tibor egy igazán remek kis erősítőt alkotott, a helyszín akusztikailag alapvetően alkalmas volt a zenélésre, Iker Attila és Iker Csaba pedig a tapasztalt hangcsinálók határozottságával maximalizálták a terem és a minőségi hifi-berendezések szinergiáját. Igor, aki az elmúlt fél évben négy rangos európai high-end show-n is kiállította a Soulines lemezjátszókat (Moszkva, Ljubljana, Belgrád, Athén), egyszerűen a "magic" szót használta a hifi-ikrek tevékenységére. (A képen a nyitás előtt az ikrek installálnak.)

Az intézményesített hifi-kiállítások egyik visszatérő momentuma, hogy a kiállítók kritizálják az akusztikát, az elektromos hálózatot, meg a többi, rajtuk kívül álló körülményt, ezzel magyarázva, miért is nem tudta kifutni magát ez vagy az a készülék vagy lánc. Ilyenre mi szerencsére nem szorulunk rá: a Sima 20 így szól, ahogy hallottátok, kétségkívül képes zenével megtölteni egy 50 négyzetméteres szobát. A 2 x 12 W csak papíron kevés, valójában akár egy teljes opera-előadást vagy egy lelkesen pörgető drum'n'bass   dubstep  dubplate dj-t is képes odavarázsolni egy nagyobbacska zeneszobába.

És erre most már egy egész csapatnyi tanúnk is van.

Számunkra igazán szívet melengető az a rengeteg pozitív visszacsatolás, amit kaptunk tőletek, a meleg szavaktól az odaadó figyelemig: többen is voltak, akik szinte végig a jelenlétükkel tiszteltek meg minket, de olyanok is, akik több száz kilométerről jöttek el, kizárólag a mi bemutatónk kedvéért.

Ezen a ponton külön meg kell köszönnöm azon barátainknak a segítségét, akik zárás után önzetlenül ottmaradtak velünk pakolni és cipekedni (!), hogy az autónkkal minél kevesebb ideig blokkoljuk a Ráday utca forgalmát. Komolyan mondom, nagyon jól esett.

Köszönet azoknak is, akik kisegítettek egy kis ezzel-azzal, Drumagick-nak az Atacama állványért, Virinek a plusz összekötő kábelért.

És persze az összes hivatalos résztvevőnek, Pointe Tibornak és Soulines Igornak, akik vállalták az utazást, Audiolife Attilának és az andramédiásoknak a remek bemutatókért, Concerto Juditnak a kitelepülésért, és a Púder Bárszínház személyzetének és vezetésének, akik profi módon és rugalmasan támogatták a mi réteghobbinkat.

Hát szóval, nagyon király volt!

Mutatunk még néhány képet:

Pointe Tibor a délelőtti napsütésben:

IMG_6470.jpg

 

Az Andramédia laptopról zenélt...

IMG_0937.JPG

 ...Audiolife Attila pedig LP-ről:

IMG_6510.JPG

 

 De jó, hogy ilyen sokan eljöttek!

IMG_6519.JPG

Itt éppen egy ufó száll le közénk:

IMG_0942.JPG

Pointe Enikő high-end feleség és hosztessz:

IMG_6488.JPG

 

Iker Attila, mint partyállat:

 

IMG_6489.JPG

 

Soulines Kubrick DCX, a nap fénypontja (ééérted, fény-pont):

 

IMG_6540.JPG

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pointe.blog.hu/api/trackback/id/tr915838979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Audiolife · http://audiolife.blog.hu 2014.03.02. 14:35:49

Azért volt kritika is: többen észrevételezték, hogy ha fotóznak, húzzam be a hasam.

Az ott a képen a kezemben egy dj Madd dubplate.
süti beállítások módosítása