Pointe - csöves erősítők

Magyar fülekbe magyar high-end

Az új Pointe logo (ami talán nem is lesz)

2014. január 13. 01:24 - Szekeres Istvan (VINIL.HU)

EC107383.jpg

Nem tudom...

Elkészült az új erősítő, a Pointe Sima 20 előlapja, rajta az új logóval. Nem tudom, tetszik-e.

pointe_1.jpgKezdetben vala az olcsó Sima erősítő. Minden arról szólt, hogy milyen egyszerű. Maga a név is, ugye, "sima." Ehhez remekül passzolt az egyszerű téglalap-karika-karika formaterv, és a koncepció megkoronázásaként a létező legprimitívebb logó a történelemben, a márkanév kiírása sima Times New Roman karakterrel.

Ami ugye a Microsoft Office Word alapértelmezett betűtípusa volt, ezer és ezer milliárd .doc file "stílusa."

Ennél egyszerűbb nemigen lehet.

Amikor pár éve a márka megújításán töprengtünk, a rengeteg tennivaló között egy új logó bevezetése is szerepelt. A Pointe már nem feltétlenül az a szándékoltan egyszerű, "olcsó" márka, aminek valaha indult, ezt kellene tükröznie az új logónak is.

Egy szabadkai képzőművészt kértünk fel, vázoljon fel valamit. A megoldása jól sikerült, könnyen azonosítható, felismerhető, rajzolható logó készült, az első Sima 20 előlapokra fel is gravíroztuk. 

Viszont furcsa érzés fogott el. Mint amikor elkóborol a kutyád, és örökbe fogadsz egy másikat. Persze, rendben van, szép és jó az új logó, de valahogy a régi ... hiányzik. Minden egyszerűsége, sőt, szándékolt primitívsége ellenére is.

Az erősítőinkkel kapcsolatba kerülő designerek életét ráadásul jelentősen megkönnyíti a sima betűtípusból előállított logó - még ha csóválják is a fejüket ekkora "egyszerűség" láttán.

Nagyon érdekelne, mit gondoltok.

Pár előlapot újra legyártani nem akkora truváj.

Nos, mi legyen? Megírnátok kommentben?

komment
Címkék: design logó pointe

A bejegyzés trackback címe:

https://pointe.blog.hu/api/trackback/id/tr455755554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tollact 2014.01.15. 06:42:04

Szerintem szép az új logó. Ne féljetek ennyit újítani a nagy cégek is megteszik időről időre...

Szekeres Istvan (VINIL.HU) 2014.01.18. 16:05:38

@tollact: Köszi a bátorítást. Bárcsak mások is megosztanák a véleményüket :-)

Gyökösi Attila · http://grundstudio.hu 2014.01.31. 08:03:36

Jó lesz ez! Magam elég sok logo-t terveztem már, ez az általatok választott rendben van. Az e betű összekötése a t-vel elsőre picit fura, nem tudom mennyire szerencsés lefelé vinni a t-keresztszárát, de összességben nem rossz. Ráadásul a t-e betűk így összekötve akár külön védjegyként vagy sorozatmegjelölésként is működhetnének...
süti beállítások módosítása