Pointe - csöves erősítők

Magyar fülekbe magyar high-end

A király új ruhája

2016. augusztus 27. 12:53 - Szekeres Istvan (VINIL.HU)

pp8_2.jpgAmikor hírt adtunk a Pointe Platinum nevű új erősítőnk érkezéséről, mindenről részletesen beszámoltunk, a csövekről, a lábtól-lábig forrasztott alkatrészekről, a high-end csatolókondenzátorokról, a speciális belső kábelezésről - de a képek jótékony homályban hagyták a készülék kinézetét.

Nem véletlenül.

Ez azért volt így, mert a készülék a kőleves-koncepció jegyében lett kifejlesztve: eredetileg kifejezetten olcsó belépő-modellt akartunk adni a kispénzű hifistáknak, egyszerű kapcsolással, egyszerű (de minőségi) alkatrészekkel, egyszerű készülékházban. Csakhogy az egyszerű konstrukció hangban elképesztően pozitívan reagált minden fejlesztésre, így a végső változat megkapott minden drága alkatrészt, kezdve a high-end trafóktól és a komoly csövektől a lábtól-lábig forrasztás technológiáján át a különleges belső kábelezésig és az egzotikus alkatrészekig.

Ennek a szokatlanul fordulatos és elhúzódó termékfejlesztésnek az utolsó lépése lett lecserélni az erősítő készülékházát olyanra, ami a dupla árkategóriában is megállja a helyét - és a hifi-feleségek is el tudják fogadni. 

pp1_2.jpgSzerencsére volt kihez fordulni: a Soulines lemezjátszók gyártója, Igor Gligorov ismét a segítségünkre sietett. Ahogy a Sima 20 erősítő előlapja is az ő bábáskodása mellett született, a Platinum-ot is ő vette kezelésbe. A Platinum is olyan vastag, szálcsiszolt alumínium előlapot és 3D gravírozott feliratokat kapott, mint anno a Sima 20. A látható csavarozást felváltotta egy rejtett rögzítési eljárás. Készült egy, az előlaphoz hasonló technológiával előállított alu fedlap is a csövek közötti vízszintes felületre, szintén 3D gravírozással.. A kezelőszervek is teljesen át lettek tervezve: a "szoknyás" potenciométerek a komolyabb stúdióberendezések tekerentyűire emlékeztetnek. 

A készülék ráadásul megkapja a Sima 20 teljesen fém távirányítóját, így a Platinum immár kinézetében is felnőtt a saját árszínvonalához. Amint elkészül az első összeépített verzió (azaz napokon belül), rögtön fotóstúdióba vonul a készülék - az első sztárképek itt, a blogon lesznek elérhetőek.

Még az egyszerű kinézetű fekete készülékházzal egyébként elég sok helyen megfordult már a Pointe Platinum, és gyorsan hozzászoktunk, hogy a leesett állakat úgy kell összekapargatnunk a földről. Leggyakrabban a szinte kézzel foghatóan plasztikus hangszereit és az életteli, inspiráló hangzását dicsérték - meg a hihetetlenül jó mélytartományát. Sokan észrevették a legkülönlegesebb trükkjét is: halkan is izgalmasan szól, megmarad a zene dinamikája, a színei, a hangtömege.

Mindez nem sokáig marad a beavatottak titka. Amint összeszereljük az első készülékeket az új készülékházzal, meghirdetjük a nyílt napot is - mindenképpen a hagyományos novemberi össznépi hifi-show előtt.

Hamarosan szólunk. Addig itt van még egy kép. Ugye milyen szép lett?

pp5_2.jpg

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pointe.blog.hu/api/trackback/id/tr6411653678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása