Pointe - csöves erősítők

Magyar fülekbe magyar high-end

Ki ér rá szombat este?

2014. december 05. 00:13 - Szekeres Istvan (VINIL.HU)

img_2317.JPG

A fenti képen nem látható Pointe készülék, max csak egy leválasztó trafó sarka a függöny mögött, meg pár centi hálózati kábel, illetve a Pointe Turbo típusú integrált macska, aki már megint összeszőrözi a cuccost, mars onnan, lökött szőrállat!

Mégis hogy jön ez a Pointe-less kép ide a blogba?

Kalandos úton hozzánk került egy Audio Note Meishu Silver Phono erősítő, ő van a képen. Szomorú történet áll emögött, nem is szeretném megosztani, a lényege az, hogy nekünk kellene rá vevőt találnunk.

Momentán mindenféle külföldi oldalakon hirdetjük, mégis csak nagyobb a fizetőképes kereslet.

Ez a Meishu komoly egy integrált erősítő, már csak döbbenetes külső méretei és a rettenetes saját súlya miatt is. Listaára uszkve 10 ezer euró, azaz olyan 3 millió forint. A nálunk lévő darab 2011-es gyártású, originál állapotú, teljesen 100 százalékos csövekkel.

Arra gondoltunk, van ez annyira különleges készülék, hogy szervezzünk rá egy szeánszot. Ez csak egy sima kis demószobai összejövetel lenne, december 6-án, azaz most szombaton este 7 órai kezdettel, Halásztelken. A szoba összesen olyan 6-7 embernek kényelmes, a társaság egy része már adott, de három személyt még keresünk, aki szívesen eljönne egy kis hallgatózásra. 

A Meishu mellett persze bekötünk egy érdekes, egyedi Pointe készüléket is, illetve esetleg egy Sima 20-at, de abból most csak egy nulla perces áll rendelkezésre -- előbb be kéne rendesen járatni, de nincs az a pénz, amiért én ezt az uszkve 30 kilós Audio Note monstrumot most kiszenvedem az állványból, höhö, hogy a Sima járódhasson.

Van valakinek kedve eljönni? Az első három jelentkező nyer bebocsátást. Jelentkezni itt, kommentben, vagy a Facebook oldalon, vagy emailben az info-kukac-pointe.hu címen.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pointe.blog.hu/api/trackback/id/tr896958287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tollact 2014.12.05. 07:00:49

Üdvözletem!
Ezt a Silver kiadást még nem hallottam, de az eredeti Meishu változatról kellemes emlékeim vannak. Megmondom őszintén nagyon izgatja a fantáziámat, ha véletlenül nagyobb összeghez jutnék ez lenne az első, amit megvennék. Szívesen meg is hallgatnám, de leginkább AN környezetben volnék rá kiváncsi. Épp ezért én nem jelentkezem a meghallgatásra, de kellemes időtöltést kívánok minden látogatónak.

tollact 2014.12.07. 09:41:48

Üdv!
Egy pár szóban majd összefoglalhatnátok, hogy milyen volt a tegnap esti hallgatózás. Nem vallott-e szégyent a nagynevű gép? :)

Szekeres Istvan (VINIL.HU) 2014.12.07. 10:24:09

@tollact: jó buli volt, nagyon jó hangot sikerült összehozni. A Sixty esetén ezt már tudtuk, a Meishu esetében pedig erősen számítottunk rá :-) Tervezek hosszabban is írni az élményeinkről, egy önálló bejegyzésben. Röviden annyit, hogy a Meishu talán egy kicsit eltér a többi AN erősítőtől. Tehát mintha azok egy egyenesen helyezkednének el az Oto-tól az Ongakuig, kivéve a Meishu-t, ami minden együteműsége ellenére is lélekben push-pull, kemény, megfogott basszussal és sodró lendülettel. A teljesen egyedi trafókkal szerelt, és EI KT90-es csövekkel hallgatott Sixty-példány pedig az ultralineár üzemmódjától meglepően "együteműen" tiszta, természetes hangszerhangokat, rengeteg levegőt és érzelmet tud, így összességében a két erősítő a teljesen eltérő műszaki filozófia ellenére meglepően hasonló szavakkal leírható hangzást mutatott.
süti beállítások módosítása