Pointe - csöves erősítők

Magyar fülekbe magyar high-end

Beszámoló egy igazgatótanácsi ülésről - Pointe tervek a közeli jövőre

2014. május 05. 19:30 - Szekeres Istvan (VINIL.HU)

20140203_184733.jpg

Az elmúlt hétvégén igazgatótanácsi ülést tartott a Pointe, és meghatározták a következő üzleti év stratégiai irányait.

Magyarul: a Tiborral leültünk a háza kertjében, és a legendás, hozzáadott cukor nélküli Pointe Tökösrétes Mk1 társaságában megbeszéltük, hogy merre tovább az év hátralévő részében.

 

Jön: Pointe Analogia Mk 5 phono fokozat

 

Ez gyakorlatilag az a projekt, ami napokon belül megvalósul. Igazán drámai fejlesztésre nem volt szükség a phono-fokozat ügyében, gyakorlatilag annyi történt, hogy a Pointe Analogia Mk 4 kapott egy olyan készülékházat, és főleg egy olyan új, szálcsiszolt és gravírozott alu előlapot, ami kinézetében illeszkedik az új Pointe Sima 20 erősítőhöz. A bekapcsológomb az előlapról a hátlapra került, a visszajelző LED pedig ugyanolyan fehér, mint a Sima 20-on, és itt is a bal felső sarokban van.

A készülékház mérete is megnőtt, így kicsit levegősebbre lehetett a beépítést venni, ami tovább csökkenti az Analogia érzékenységét a zajokra. A már nem beszerezhető alkatrészek helyett újak lettek válogatva, és ha már úgyis alkatrészeket kellett válogatni, Tibor ez alkalommal az alkatrészes pultok legfelső polcain nézett szét. Jelenleg Igorra és nevezetes CNC gépsorára várunk már csak, hogy elkészüljenek az előlapok, utána indulhat a forgalmazás. Az ár persze magasabb lesz, de nem drasztikusan, csak kb 10-15 százalékkal.

Ezzel egyidőben az utolsó legyártott Pointe Analogia Mk 4 készüléket (azt a példányt, amivel a Nyílt napon demóztunk) most akciós áron, 129 ezerért adjuk oda.

 

Egy régi sikertermék visszatér: Pointe Power Supply S1506 hálózati tápelosztó

 

s1506.jpgKorábban egy évtizedig volt a Pointe legsikeresebb terméke a kifejezetten hifi célokra készült tápelosztó, amit a mai napig keresnek a vásárlók: ha megjelenik egy a használt piacon, napok alatt elkapkodják.

Igazából a Pointe belgrádi forgalmazója, Bane ütötte az asztalt, hogy legyen megint ilyen termék, márpedig ő ilyen nagydarab figura, úgyhogy meghajoltunk a finom erőszak előtt, és lesz megint S1506. A készülékházakat már fényezik, a termék néhány héten belül visszakerül a katalógusba.

A hifi tápelosztó lényege, hogy audio szempontból válogatott csatlakozókkal és belső kábelezéssel készül, árnyékolt házban. Passzív megoldásokkal védi a készülékeket a túláramtól, egy led-del jelzi, hogy a rácsatlakozott készülékek a megfelelő fázissal vannak-e bedugva („dugófordítás”), illetve a digitális készülékekből a hálózatba visszaszivárgó zavarokat szűri ki.

A készülék ára bruttó 30 és 40 ezer forint között várható, és lesznek kedvezményes csomagok, amikben Pointe Power Cord v3.0 tápkábelekkel együtt fogjuk őket árulni - számottevő kedvezménnyel.

 

Valami teljesen új: Pointe Amplifica Mk2

 

A három éve debütált Pointe Amplificából is le kellene gyártani egy újabb sorozatot, mert a készleten levő készülékek lassan elfogynak. De ha már úgyis újra be kell szerezni az alkatrészeket, miért ne lehetne egy füst alatt kijavítani az Amplifica ún. "hiányosságait"? A legtöbb ügyfelünk a távirányítás lehetőségét hiányolta, illetve a tranzisztoros erősítők felől érkezők kevesellték a 2 x 24 wattot. (Amíg meg nem hallották, mit tud tolni az Amplifica egy tisztességes drum’n’bass lemezzel.)

A Pointe Amplifica Mk2 így aztán távirányítható lesz és EL34-es csövekkel készül, ami másfélszer akkora kimenőteljesítményt jelent az eredeti Pointe Amplifica 6L6GC végcsöveihez képest – persze emiatt komolyabb trafók is kellenek hozzá. Ennek megfelelően az Mk 2 várhatóan drágább lesz az elődjénél, de talán sikerül annyit optimalizálni a költségeken, hogy kicsi legyen a különbség.

 

Két „Special Edition”

 

EB044216.JPGA Pointe Amplifica Mk2 deszkamodellje már működik, méghozzá egy Mk 1 dobozába szerelve, még távirányító nélkül (a motoros poti nem fért volna el a régi helyén). Ez az egy példány létezik ebből, nem lesz belőle több. Érdeklődést elfogadunk.

Gyakorlatilag létezik, és szól is már (de még hogy!) az a Pointe Sima 20-alapú csúcsmodell, amiről Tibor az audiolife-os interjúban beszélt. Az akkori terveknek megfelelően elkészültek az amorf vasakra tekercselt szupertrafók, és bekerült egy sor méregdrága alkatrész is a jelútba, többek között egy TKD potméter (csak ennek az egy alkatrésznek a beszerzési ára 150 EUR – de minden centet megér). Más technológiával lett fényezve, így még szebb lett a készülékház, illetve a típusnév hivatalosan is Pointe Sima 20 SE, így is van belegravírozva az előlapba. Ezen a szinten természetesen már alapból jár egy fém táv. Az árkülönbség épp egy áfányi, ennek a SE változatnak a nettó ára ~499 ezer (bruttó 629). Ez tényleg limitált kiadás, összesen néhány darab készül belőle. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pointe.blog.hu/api/trackback/id/tr106120431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása