Pointe - csöves erősítők

Magyar fülekbe magyar high-end

"A minimál győzelme" - a Pointe Sima 20 első tesztje magyarul

2014. január 19. 20:46 - Szekeres Istvan (VINIL.HU)

Pointe-08.jpgEz is megvan: megjelent az első teszt az új erősítőről. Izgultunk, mint a szülők, amikor az egyetemre felvételizik a csemetéjük. Mi mindent megtettünk, a gyereknek jó az esze, de vajon mit gondolnak a professzorok, mit tud a gyerek a többiekhez képest?

Jelentem, jók az eredmények. Attilának tetszett a kis erősítő.

A kedvenc idézeteim:

"[Ö]nmagáért beszél az, ha valami 20 évig kitart egy olyan piacon, ahol a newcomerekből van a legtöbb, átlag három évenként újabb zenelejátszó formátumot találnak ki[...]; hol a kínai tömegtermelés szántja fel a piacot, hol az ultra olcsó chippes erősítők hintik be sóval."

"a Pointe még ma is hiánypótló termék, de már nem csak a hangzásban, hanem a dizájnban is felzárkózott a piaci követelményekhez"

"a Pointe a hazai audiofíliában tátongó lyukat tölt be, hiszen azóta sem készülnek ebben az ársávban hasonló kvalitású integrált csöves erősítők, pláne nem egy félig magyar brandben"

"A NOS Tungsram csövek hangja ismerősen száraz, sehol semmi torzítás, semmi felrakódás, nagyon jó középsávval és artikulált énekhanggal, remek részletekkel. Ezekhez képest sajnos mindegyik hasonló kvalitású tranzisztoros megoldás színtelen és távolságtartó."

"erénye a lendülete, a húzása. Ez a hangzás nem a leültető, elomló és kissé geil EL 84, [...] hanem a pörgős, meginduló típus, ami egy szimfóniába sem fullad bele, sőt, a klasszikus zenét imádja [...] A másik nagy kedvence a basszusnehéz elektronika, amit egyáltalán nem gondoltam volna"

"Letisztult, kellően dinamikus és nem esik szét magasra-mélyre-középre a hangja, az egyik olyan jellemző, amiért általában többet szoktak kérni."

"A Sima 20 meg tudja fogni, le tudja kötni a hallgató figyelmét, és ez a zeneiség egyik legnagyobb fokmérője, mindezt egy bensőséges, de lendületes hangzással, ami az egyik legnagyobb előnye."

Attila utal rá, hogy hamarosan egy új cikkel jelentkezik a blogján: összehasonlítja az új készülék hangját az egyik nagyszülőével - egy Sima Mk II-vel, ami kb 13-15 éves lehet, de frissen felújítottuk (új csövek, kondik, az eredetinél különb anód ellenállások).

Az is érdekes lesz :-)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pointe.blog.hu/api/trackback/id/tr155770919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása